MyDrives

De MyDrives-analyse geeft inzicht in waarom mensen de dingen doen die ze doen op een voor hen kenmerkende wijze. Zo kun je de talenten van mensen optimaal gebruiken en het beste uit jezelf en anderen halen.

Maak kennis met Analytics AI
wat-vertelt-de-ijsberg

Wat laat jij zien?

In het onderliggende gedeelte van de ijsberg bevinden zich de verborgen drijfveren die MyDrives naar de oppervlakte haalt. In het bovenste gedeelte is het gewoontegedrag zichtbaar. De persoonlijke drijfveren onder water sturen het gewoontegedrag boven water.

Positief gevoel

Als mensen in hun natuurlijke element zijn, vertonen ze gedrag dat overeenkomt met hun drijfveren. Als het gedeelte onder de ijsberg aansluit op het gedeelte boven water levert dit per saldo een positief gevoel op. Is dit niet het geval, dan is stress een logisch gevolg.

MyDrives

Wat wil ik

De MyDrives-rapportage geeft weer welke voorkeurskleuren iemands persoonlijkheid bepalen. Aan de rechterzijde van de ijsberg is de oppositie zichtbaar. Die bestaat uit omgevingen en het gedrag van anderen waar de persoon in kwestie de kriebels van krijgt.

In het voorbeeld zien we het kleurenprofiel van een resultaatgericht (oranje) individu dat op een daadkrachtige (rode) en innovatieve (gele) wijze zijn doelen wil realiseren. Deze persoon houdt van duidelijke afspraken omdat die hem helpen zijn oranje doelen te bereiken.

De paarse oppositie van deze persoon geeft aan dat hij grote moeite heeft met een behoudende cultuur waarin mensen vooral vasthouden aan het verleden. Ook heeft deze persoon moeite met een turkooizen (zweverige en sterk filosoferende) cultuur.

MyDrives energiebalans

Wat geeft je energie? En wat niet?

De energiebalans geeft aan welke kleuren je energie opleveren of kosten. De grootte van de bijbehorende bol laat zien in welke mate dat het geval is. Had je een goede week? Dan is voldaan aan de plus in de energiebalans. Duurde de week te lang? Dan zijn veelal de min-drijfveren in de energiebalans van toepassing.

MyDrives

Welke rol heeft jouw voorkeur?

In de MyDrives-analyse vind je de persoonlijke voorkeursrollen. Deze voorkeursrollen ontstaan vooral vanuit de hoogste kleurencombinaties van de voorkeursdrijfveren.

De voorkeursrollen zijn op je lijf geschreven, al kun je ook in andere rollen functioneren. Want net als alle andere mensen zit je niet in een hokje. Wanneer je het gedrag kunt laten zien van je voorkeursrollen, sluit dat aan op wat je echt wilt. Dan ook is de kans het grootst dat je op de lange termijn plezier hebt in wat je doet en dat je daarin succesvol bent.

De driehoek laat duidelijk zien of iemand meer een denker, doener of gevoelsmens is. De denker neemt de tijd om met een goede oplossing te komen. De actiegerichte doener reageert in eerste instantie snel op zaken en de gevoelsmens gaat vooral af op zijn gevoel bij het nemen van een beslissing.

Doe de gratis miniscan

MyDrives

Stresspatroon

Niet een beetje druk, maar stress. Complete stress. Niemand houdt ervan, maar het kan iedereen overkomen. De MyDrives-analyse geeft een glashelder inzicht in de kleuren die iemands denken en gedrag bepalen als er flinke druk ontstaat.

MyDrives consultant
Eefje van de Ven

Vanuit haar rol als happiness manager weet Eefje met haar coachende stijl het geluksgevoel van mensen te verhogen. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk en haar analytisch vermogen zorgt dat ze situaties snel overziet.

referenties MyDrives certificeringen

Consultant worden

MyDrives

Hoe denk jij over anderen?

oranje versus turkoois

Denk wat meer aan jezelf. En vaak begrijp ik je gewoon niet.

Je bent ijdel en materialistisch. Dat begrijp ik dan weer niet.

Om effectief te kunnen communiceren en de samenwerking te verbeteren, is het van belang dat je de ander beter gaat begrijpen nadat je inzicht in jezelf hebt gekregen. Welke drijfveren heeft de ander? Komen deze overeen met je eigen drijfveren?