MyDrives-certificatietraining

De MyDrives-analyse en de daaruit voortkomende rapportage geven inzicht in de intrinsieke motivatie oftewel de drijfveren van mensen. Hiertoe werkt MyDrives met een zevenkleurentheorie die is gebaseerd op het gedachtegoed van professor Clare W. Graves. Elke afzonderlijke kleur geeft de belangrijkste, maar niet de enige kenmerken weer van een type persoonlijkheid. Zo staat rood voor daadkracht, blauw voor structuur en geel voor creativiteit.

Aanmelden & data

Persoonlijke ontwikkeling

Tijdens de driedaagse MyDrives-certificatietraining krijg je een diepgaand theoretisch en praktisch inzicht in de kleurentheorie van MyDrives. Ook leer je hoe verschillende kleurtypen op elkaar reageren en je helpen of juist belemmeren in je omgang met de mensen om je heen.

Kennis toepassen
Deze kennis pas je vervolgens toe bij het interpreteren van individuele kleurenprofielen en teamprofielen. Daartoe oefen je veelvuldig met collega-deelnemers en via praktijkcases met externe personen. De studietijd tijdens de opleidingsdagen bedraagt circa twee uur. Op de laatste dag vindt het MyDrives-examen plaats.

Zelfstandig MyDrives-analyses afnemen

Na het succesvol afronden van de MyDrives certificatietraining ben je in staat om zelfstandig individuele MyDrives-analyses af te nemen, groepsprofielen samen te stellen en workshops te verzorgen voor teams. Zodat individuen, teams en organisaties een aanzienlijke en resultaatgerichte stap vooruit kunnen zetten in hun ontwikkeling.

Persoonlijke ontwikkeling
De training helpt je ook om je persoonlijk verder te ontwikkelen. Je leert in de spiegel te kijken en ontdekt wat je sterke punten en valkuilen zijn. Daardoor begrijp je haarfijn waarom je met die ene persoon perfect door één deur kan, of juist helemaal niet. En wat je in dat laatste geval kunt doen om de samenwerking te verbeteren. Daarnaast geeft de MyDrives-analyse praktische inzichten in je persoonlijke leiderschapsstijl en bijbehorende talenten.

Voor wie?

De training is er voor de coach die wil ontdekken wat iemands drijfveren zijn en van welke omgang met andere kleurtypen deze persoon energie krijgt of juist energie inlevert. De training is evengoed bedoeld voor de (hr-)manager die de samenwerking binnen het team of de organisatie wil optimaliseren. De recruiter kan MyDrives inzetten om een scherp inzicht te krijgen in welk kleurtype het beste past bij een openstaande functie.

Aanmelden